Hämäläiset eivät halua nettiä sänkyyn toisin kuin länsisuomalaiset

Ei mobiiliverkkoa sänkyyn,kiitos. Elisan ja TNS Gallupin kyselyssä kävi ilmi että hämäläiset eivät halua käyttää mobiiliverkkoa sängyssä. Toisin on Länsi-Suomessa, jossa peräti 21 % vastaajista oli valmis tekemään töitä pää tyynyllä. Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja ja Pirkanmaalla käydään eniten virtuaalipalavereja Suomessa.

matkaviestinverkot
Kolmen maakunnan mobiiliverkon käyttäjät haluavat rauhoittaa sänkynsä työnteolta. Toisin on vaikkapa Turun seudulta.© Fotosearch

Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja ja Pirkanmaalla halutaan erottaa työ ja lepo toisin kuin Länsi-Suomessa. Hämeessä kukaan mobiiliverkon työkäyttäjistä ei ilmoittanut tekevänsä töitä sängystä käsin. Länsisuomalaisista 21 prosenttia kertoi tekevänsä töitä pää tyynyllä.

Elisan ja TNS Gallupin kyselyssä kävi ilmi että noin 20 % hämäläisistä on osallistunut netin kautta käytävää virtuaalipalaveriin. Hämeessä pidetäänkin eniten bittikokouksia Suomessa.

Sensijaan hämäläiset toivoivat etätyömahdollisuuksien parantumista. Kyselyssä 20 prosenttia hämäläisistä internetin käyttäjistä kertoo, että heidän toiveistaan huolimatta työnantaja ei mahdollista työntekoa toimipisteen ulkopuolella. Myös mobiililaitteiden käyttämisen syrjäseuduilla haluttaisiin helpottuvan.

Some ei kiinnosta Hämeessä miehiä

Hämäläismiehet ovat maan laiskimpia sosiaalisen median mobiilikäyttäjiä, mutta seudun miehet kuitenkin mobiilisurffaavat naisia tiuhemmin.

Hämäläislähtöisen ravintoloitsija Sedu Koskisen sekä kansanedustaja Jaana Pelkosen arvioitiin olevan seudun teknisesti nokkelimmista julkkiksista. Perää piti Popedan solisti Pate Mustajärvi

Lokakuussa tehdyssä kyselyssä selvitettiin suomalaisten mobiiliverkkoyhteyksien käyttöä niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1700 15-64-vuotiasta miestä ja naista alueellisen väestörakenteen mukaan.

Lähteet: YLE Häme