1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajalle jatko-osa

Tuomas Kyrön menestyskirja Mielensäpahoittaja saa huhtikuussa jatko-osan. Siinä Mielensäpahoittaja yrittää tehdä ruokaa, vaan mistä löytää opas, joka tarjoaisi helppoja kotiruokaohjeita. Ensimmäinen Mielensäpahoittaja nosti Kyrön kansansuosikiksi, kun kirjaa luettiin YLE Radio Suomessa.

kulttuuri
Tuomas Kyrö
YLE AamuTV

Janakkalan Tervakoskella asuva kirjalija Tuiomas Kyrö on tehnyt jatko-osan vuonna 2009 ilmestyneelle hittikirjalleen Mielensäpahoittaja. Kirja on yhä marraskuun myyntilistalla kymmeneksi myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos. Sitä on myyty yhteensä jo yli 52 000 kappaletta.

-Kyllä minä niin mieleni pahoitin, nousi jopa koululaisten hokemaksi.

Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike (WSOY) ilmestyy huhtikuussa 2012. Siinä Kyrön luoma 80-vuotias eläkeläinen ei saakaan enää höyryävää karjalanpaistia ja pullapitkoa, koska emäntä on joutunut vuodenosastolle.

Totinen jäärä joutuu tarttumaan itse kauhaan, kattilaan ja kassleriin. Kirjastosta löytyy kyllä Pankleesialaisia makuja ja Kasvissyöjän maailma, mutta ei teosta, joka tarjoaisi helppoja kotiruokaohjeita 80-vuotiaalle, yksinasuvalle, perunaan uskovalle miehelle.

-Haluan entistä enkä etnistä, tuumii maailmaan menoon tyytymätön mies.

Kyrön päähenkilö tilittääkin jälleen omia näkemyksiään siitä, mikä ruokamaailmassa on väärin ja miten asioiden pitäisi olla, että ne olisivat oikein.

Kirjassa onkin nippu perinteisiä kotiruokaohjeita, joten teosta voi pitää myös jonkinlaisena ruokakirjana.

Mielensäpahoittajan valtakunnallisessa läpilyönnissä antoi vauhtia YLE Radio Suomi, jossa kesällä 2009 näyttelijä Antti Litja luki kirjan läpi.

Antti Litja eläytyy jälleen Mielenpahoittajan kakkososan rooliin keväällä julkaistavassa äänikirjaversiossa.

Tuomas Kyrön syyskuussa ilmestynyt romaani Kerjäläinen ja jänis ilmestyi Kustannusosakeyhtiö Siltalan nimissä.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi