Harmonikkamestarit taituroivat yhteislevyllä

Pohjois-Karjalassa on kymmenkunta harmonikansoiton mestaria. Vuosien varrella palkintoja on pokattu niin Kultaisesta Harmonikasta kuin pelimannimestaruuksista ja yhtyesoitoista. Kiireistä huolimatta nämä mestarit ennättivät studiolle yhteistä levyä työstämään, näin syntyi Tuokio harmonikkamestarien seurassa.

harmonikka
YLE / Milla Holm

Idea yhteisestä levystä syntyi syksyllä Suuri Harmonikkaparaati 2011 kiertueella, Mika Tarkkonen kertoo.

- Tämä sama porukka oli Suuri Harmonikkaparaati -kiertueella Pohjois-Karjalassa ja Kuopiossa. Joensuun keikalla kävi niin, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään. Karjalaisen Pentti ajatteli, että entäpä jos teemme levyn jolloin myös ne, jotka eivät päässeet konserttiin voivat kuunnella tätä hienoa harmonikan soittoa.

Levy on lajissaan ainutkertainen, ainakin Pohjois-Karjalassa, sillä näin suurella joukolla ei ole aikaisemmin tehty yhteislevyä, Pentti Karjalainen muistelee.

Levyllä soittavat Marko Kotilainen, Sami Hopponen, Juha Könönen, Tuomas Kinnunen, Arto Tarkkonen, Pentti Karjalainen, Tanja Pennanen, Jouni Martiskainen ja Mika Tarkkonen.

"Mukava porukka"

Kiireistä huolimatta soittajajoukko löysi yhteistä aikaa ja levy valmistui vajaassa kuukaudessa, kertaa tuottajana häärinyt Mika Tarkkonen. Erityisen kiireistä on ollut Kultaisen Harmonikan voittajalla Marko Kotilaisella.

- Kiireitä on todellakin piisannut. Aikaa tälle levylle piti ihan järjestää, mutta onneksi sitä järjestyi. Lopputulos on itseäkin miellyttävä. Kiva, että sain olla tässä mukana.

Myös Pelimannimestarin tittelin kesällä pokannut Tuomas Kinnunen iloitsee mukana olosta.

- Tämä on älyttömän mukava porukka. Ei tarvinnut pitkään miettiä vastausta, kun mukaan pyydettiin.

Tuokio harmonikkamestareiden seurassa levystä on otettu 1 000 kappaleen painos. Jos levymyynti äityy mahdottoman vilkkaaksi, on joukolta odotettavissa Vol.2 vitsailevat Tarkkonen ja Karjalainen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Milla Holm