Rovaniemen Teatteri menettää kaksi johtajaansa

Atro Kahiluoto ja Vihtori Rämä eivät jatka Rovaniemen Teatterin johdossa. He lopettavat nykyisissä tehtävissään heinäkuussa 2012.

kulttuuri
Rovaniemen kaupunginteatterin johtaja Vihtori Rämä
Maija-Liisa Juntti / Yle

Kahiluoto ja Rämä ovat johtaneet Rovaniemen Teatteria – Lapin Alueteatteria elokuusta 2010. Heidän johtajasopimuksensa ovat kaksivuotisia. Sopimuksiin sisältyy yksi optiovuosi, jota he eivät siis aio käyttää.

Kahiluoto sanoo päätyneensä ratkaisuun osin sen vuoksi, että johtajakaksikon ohjelmistovalinnat eivät ole saaneet teatterin katsojalukuja toivottuun nousuun.

- Olen pyrkinyt tuottamaan oman taiteellisen näkemykseni mukaan parhaan mahdollisen ohjelmiston. Mikäli taidekäsitykseni ei kohtaa yleisön vastaavaa, on varmasti syytä vaihtaa ohjelmiston laatijaa, Kahiluoto summaa.

- Koen katsojatavoitevaatimukset kohtuuttomina tilanteessa, jossa remontin vuoksi iso katsomo jäi pois käytöstä jo keväällä kahdeksi kuukaudeksi, ja sitten rakennamme tyhjiin saleihin uudet teatteritilat, jolloin esityksiä ei voi olla kovin paljon, sanoo puolestaan Vihtori Rämä.

- Silti on totta, että näissäkin oloissa katsojia voisi olla enemmän. Olemme kuitenkin johdonmukaisesti toimineet hallituksen antaman alkuperäisen tehtävän mukaisesti yrittäen löytää uusia yleisöjä. Reilu vuosi on liian lyhyt aika arvioida sen onnistumista.

Lapin Alueteatteriyhdistyksen hallituksen työvaliokunta kokoontuu ennen vuodenvaihdetta valmistelemaan teatterin tulevia johtajuusjärjestelyjä.

Lähteet: YLE Lappi