1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tunnustuspalkinnot

Laasoselle ja Pöystille Pro Urheilu -tunnustus

Tämän vuoden Pro Urheilu-tunnustuspalkinnot on jaettu. Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon saivat mm. porilaiset olympiapronssimitalistit, jousiampuja Kyösti Laasonen ja hiihtäjä Toini Pöysti. Tunnustukset myönnetään merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta.

Palkinnot jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Palkinnon suuruus on 20 000 euroa. Pro Urheilu - tunnustuspalkintoja on myönnetty vuodesta 2000 alkaen.

Pöystin ja Laasosen lisäksi Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon saivat paralympiavoittaja, pöytätennispelaaja Kimmo Jokinen, MM-kultamitalisti, keihäänheittäjä Tiina Lillak ja viestin kaksinkertainen olympiahopeamitalisti, ampumahiihtäjä Esko Saira.

Kymmenettä kertaa jaetut, kuvanveistäjä Nora Tapperin suunnittelemat Pro Urheilu -mitalit myönnettiin seitsemälle suomalaiselle urheilijalle tai urheilussa muuten keskeisesti vaikuttaneelle henkilölle.

Mitalin saivat ralliautoilija Markku Alén, urheiluvaikuttaja Nisse Hagman, jääkiekkoilija Jari Kurri, jalkapalloilija ja jalkapallovalmentaja Tommy Lindholm, voimisteluvaikuttaja, koreografi Tuula Luhtanen, jääkiekkoilija ja jääkiekkovalmentaja Kalevi Numminen ja urheilutoimittaja Esa Sulkava.