1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Raahe

Raahen Musiikkiviikoilla yhteiskunnallista sanomaa

Tammikuun lopulla alkavat Raahen Musiikkiviikot menettivät suosituimman esiintymispaikkansa Bio Huvimyllyn lopettamisen myötä. Perinteikäs musiikkitapahtuma on kuitenkin löytänyt konserteille uudet tilat.

Raahe
Palecafe
YLE

Raahen kulttuuritoimen johtaja Piritta Rossi harmittelee suositun ja tunnelmallisen esiintymispaikan, Bio Huvimyllyn lopettamista. Bio Huvimylly on ollut perinteisesti yksi musiikkiviikkojen tärkeimmistä konserttipaikoista.

- Huvimyllyyn oltiin suunniteltu monta esitystä, mutta oli lopettamisuutisen myös oli etsittävä uudet tilat. Nyt esitykset sijoittuvat pääosin Raahe-saliin ja teatterissa on yksi konsertti, Rossi sanoo.

Musiikki osana yhteiskuntaa

Esiintyjiä Raahen Musiikkiviikoilla nähdään ja kuullaan laidasta laitaan. Yleisöä viihdyttävät muiden muassa Korsuorkesteri, vuoden 2010 Emma-gaalassa vuoden tulokkaaksi valittu Yona, Paleface ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lisäksi esillä on kattaus paikallisia artisteja.

Eräs Raahen Musiikkiviikkojen teemoista on musiikin osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun, ja se millä tavalla musiikki ja taide vaikuttavat ihmisten elämiin. Piritta Rossin mukaan tavoitteena ei kuitenkaan ole tarkoitus politisoida tapahtumaa, vaan heittää ajatuksia ilmoille.

- Poliittista musiikkia edustaa Paleface, joka on Jaakko Tepon tyylinen irvailija, joka tarttuu osuvasti yhteiskunnallisiin epäkohtiin.

Tammikuun 28. päivä käynnistyvät Raahen Musiikkiviikot järjestetään jo 35. kertaa. Viime- ja toissavuonna musiikkiviikoilla kävi noin 2 200 kävijää. Ensi vuoden tavoitteet ovat samat.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi