1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Aamun kirjassa Rosa Liksomin Hytti nro 6

Finlandia-palkittu romaani Hytti nro 6 on kaunis kertomus yksinäisyydestä, ystävyydestä ja Venäjästä. Liksom tuntee hyvin kohteensa ja maalaa runollisella kielellä Venäjän historiasta suuren kertomuksen.

Rosa Liksom
Rosa Liksom ei yleensä anna pitkiä tv-haastatteluja. Nyt hän on tehnyt poikkeuksen. Finlandia-voittajaa haastattelee Aamu-tv:n kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen.

Hajoava Neuvostoliitto ja hiljainen Suomi joutuvat sietämään toisiaan samaan ahtaaseen tilaan ahdettuina Rosa Liksomin romaanissa Hytti nro 6. Tarinan henkilöt - suomalainen tyttö ja väkivaltainen venäläinen mies matkustavat samassa junahytissä halki Siperian. Mies juo viinaa koko ajan, on väkivaltainen ja puhuu. Suomalainen tyttö ei puhu juuri ollenkaan.

Rosa Liksomin romaanissa päähenkilöt pysyvät paikallaan samassa hytissä, mutta muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä ja muuttuu. Tyttö ja mies näkevät matkansa aikana ränsistyneitä, surkeassa kunnossa olevia kaupunkeja. Matkalla heidän keskinäinen inhonsa alkaa laantua ja lopulta suhteeseen tulee pilkahdus ystävyyttä.

Finlandia-palkittu romaani on kaunis kertomus yksinäisyydestä, ystävyydestä ja Venäjästä. Liksom tuntee hyvin kohteensa ja runollisella kielellä maalaa Venäjän historiasta suuren kertomuksen.

Rosa Liksom ( s. 1958 )

Teoksia:

Yhden yön pysäkki ( 1985 )

BamaLama ( 1993 )

Kreisland ( 1996 )

Reitari ( 2002 )

Maa ( 2006 )

Hytti nro 6 ( 2011 )