Moventas lopettaa tehtaansa Karkkilassa

Teollisuusvaihteita valmistava Moventas Santasalo Oy aikoo lopettaa Karkkilan tehtaansa runsaan vuoden kuluttua. Karkkilassa jatkuu ainoastaan Moventas-yhtiöiden kotelokoneistusverstas. Karkkilan tehtaan yli sataa työntekijää uhkaa jääminen työttömäksi.

talous
Moventaksen tehdas Karkkilassa.YLE

Moventas Santasalo Oy ilmoitti tänään irtisanovansa Karkkilan tehtaan vuokrasopimuksen päättymään vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä.

Moventas harkitsee Karkkilan teollisuusvaihteiden komponenttituotannon, kokoonpanon ja huoltoverstaan uudelleen järjestelemistä joko ulkoistamalla tai siirtämällä tuotantoa yhtiön muihin yksiköihin.

Moventas Santasalo Oy on osa Moventas-yhtiötä, jolla on toimintaa myös Jyväskylässä.

Lisäksi Moventas selvittää ensi vuoden alussa mahdollisuuksia joko ulkoistaa sekä Karkkilan että Jyväskylän kotelokoneistukset tai keskittää koko toiminto Karkkilaan.

Yli sataa uhkaa jääminen vaille työtä

Karkkilan tehtaan vuokrasopimuksen päättäminen ja toimintojen keskittäminen ovat osa Moventas-yhtiöiden yrityssaneerausohjelmaa.

Moventasin toimitusjohtajan Jukka Jäämaan mukaan yhtiö on pitkään kärsinyt ylikapasiteetista Suomen tehtaillaan.

Moventas aloittaa tuotannon uudelleenjärjestelyihin liittyvät selvitykset yhdessä henkilöstön kanssa sen jälkeen, kun meneillään oleva Clyde Blowersin yrityskauppa Moventas-yhtiöiden ostamiseksi on toteutunut.

Lopullinen kauppa solmittaneen vuodenvaihteessa.

Moventas Santasalon pääluottamusmies Juha Jumiskon mukaan tehtaan lopettamispäätös merkitsee käytännössä lopputiliä lähes kaikille tehtaan 140 työntekijälle.

Jumiskon mukaan päätöstä on osattu ennakoida. Moventas Santasalon tulevaisuudesta on käyty yt-neuvotteluja, mutta Jumisko uskoo, että ratkaisu tehtaan lopettamisesta oli tehty jo ennen neuvottelujen alkamista.

Lähteet: YLE Helsinki