1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. näyttelyt

VB-keskuksen kävijämäärä jäämässä alhaiseksi

Kuopiolaisen VB-valokuvakeskuksen kävijämäärä on jäämässä tänä vuonna hyvästä loppuvuodesta huolimatta alhaiseksi. Näyttelyitä kävi katsomassa marraskuun loppuun mennessä vajaat 10 000 kävijää, kun hyvinä vuosina pelkästään kesänäyttelyt ovat keränneet katsojia saman verran.

Tämän vuoden kesänäyttely Elävä arkisto oli tulokseltaan VB:n historian huonoin, kävijöitä oli vajaat 3 700. Lisäksi ilmaiskävijöitä on ollut tänä vuonna melko paljon. VB-seuran mukaan kävijämäärät ovat olleet nousussa elokuusta alkaen, ja nyt pyörivän Hannes Heikuran näyttelyn odotetaan nostavan kävijämäärää vielä loppuvuonna.

- Tämän vuoden näyttelyt ovat olleet tuttuun tapaan korkealaatuisia mutta yleisöään ne eivät ole löytäneet. Meille olennaista on saada myös maksavia asiakkaita, vaikka ilmaisryhmätkin ovat tärkeitä, toteaa keskusta pyörittävän Victor Barsokevitch -seuran hallituksen puheenjohtaja Ossi Wallius.

VB-keskuksen johtaja Johanna Frigård irtisanoutui viime viikolla tehtävästään ja moitti samalla erityisesti hallituksen toimintaa. Walliuksen mukaan keskuksen uuden vetäjän tehtävänkuvaa kartoitetaan nyt ja samalla aiotaan kehittää myös organisaatiota.

- Valokuva-alan tuntemus on toki tärkeää, mutta nyt haluaisimme uuden vetäjän olevan myös oma-aloitteinen. Hänellä olisi hyvä olla kontaktipintaa keskuksen ulkopuolelle. Myös henkilöstöjohtamisen taidot ovat olennaisia, Wallius luettelee.

- Taloutemme on tiukilla, mutta nyt olemme pystyneet saamaan mukaan uusia yhteistyökumppaneita juhlavuoden kynnyksellä. Yhteistyökumppaneiden hankinnassa on toki yhä parannettavaa.

Kuopion kaupungin avustus on suuressa roolissa VB-keskuksen toiminnassa. Tänä vuonna avustusta tuli noin 60 000 euroa. Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päättää ensi vuoden avustuksista helmikuussa. Lautakunnan puheenjohtajan Iris Asikaisen mukaan VB:n toiminta arvioidaan avustuksia myönnettäessä samalla tavalla kuin muidenkin hakijoiden toiminta.

Keskuksen johtajan irtisanoutuminen ei Asikaisen mukaan ainakaan tässä vaiheessa vaikuta siihen arvioon, jonka lautakunta avustuksia myöntäessään tekee.

- Minusta VB-keskuksella on tärkeä asema ja toivon, että sen toiminta jatkuu, lautakunnan puheenjohtaja Iris Asikainen sanoo.