Pelti rytissyt eri puolilla Suomea - sähkövikojen korjaus jatkuu

Lumipyry ja voimakas tuuli ovat vaikeuttaneet liikennettä eri puolilla maata. Pelti on rytissyt ja ojaanajoja on sattunut runsaasti. Vaasassa naiskuljettaja kuoli perjantai-iltana kahden auton yhteentörmäyksessä. Onnettomuushetkellä tie tapahtumapaikalla oli liukas ja sohjoinen.

Kotimaa

Tieliikenteen lisäksi myräkkä on vaikuttanut lento- ja laivaliikenteeseen. Tallinnan ja Helsingin väliä liikennöivä Linda Line on ilmoittanut peruvansa kaikki lähdöt perjantaina ja lauantaina.

Helsinki-Vantaan lennot ovat kentän verkkosivujen mukaan lykkääntyneet järjestään 2-4 tuntia. Käytössä on kovan tuulen takia vain yksi kiitotie, kun normaalisti yhtäaikaisessa käytössä niitä on kaksi. Finavian mukaan joitakin myöhästymisiä on todennäköisesti vielä aamullakin.

Lumisateet ja tuuli ovat jättäneet ilman sähköjä tuhansia talouksia eri puolilla Suomea. Sähkövikoja on kuitenkin saatu korjattua päivän aikana. Myöhään perjantaina vailla sähköä oli runsaat 2 400 Fortumin asiakasta Etelä- ja Lounais-Suomessa ja noin 2 000 Vattenfallin asiakasta Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Sähkökatkoja on ilmennyt lisäksi ainakin Suur-Savon Sähkön alueella, jossa ilman sähköä on runsaat 400 taloutta.

Vikojen korjaaminen kestää joillakin seuduin viikonlopun yli.

Lähteet: YLE Uutiset