1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjän syyttäjä kävi sosiaalisen median kimppuun

Venäjän suosituimman sosiaalisen median johtaja määrättiin perjantaina kuultavaksi sen kun hän oli kieltänyt viranomaisilta pääsyn opposition ryhmiin. Venäjän Facebookiksi kutsutun V Kontakte -nettisivun johtaja Pavel Durov tweettasi syyttäjien pyynnön omalle Twitter-tililleen.

Ulkomaat

Durov julkisti myös turvallisuuspalvelu FSB:n pyynnön, jossa verkoston vaadittiin estämään pääsy seitsemälle keskustelupalstalle. Oppositio on käyttänyt keskustelupalstoja levittämään tietoa mielenosoituksista, joilla on vastustettu parlamenttivaalien vilpilliseksi miellettyjä tuloksia.

V Kontakte kieltäytyi sulkemasta keskustelupalstoja. Yhtiön tiedottaja sanoo Gazeta.ru -uutissivustolle, että Durov ei ole vielä mennyt kuultavaksi eikä päättänyt, mitä aikoo tehdä seuraavaksi.

Sosiaalisesta mediasta on tullut vahva ase Venäjän oppositioryhmille viime viikkoina. Oppositio on muun muassa julkaissut sosiaalisen median kautta videoita väitetyistä vaalivilpeistä ja kuvaa mielenosoituksista. Valtio pitää hallussaan kolmea suurta televisiokanavaa.

Lauantaiksi odotetaan kymmenien tuhansien ihmisten mielenosoitusta Moskovaan.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi