1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Jälkiviisaat: Eurohuippari ja Linnan juhlat

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä eurohuippukokouksesta ja Linnan juhlista. Keskustelijoina olivat Anu Silfverberg, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

- Amerikkalainen media kutsuu tätä saippuaoopperaksi, Jan Erola naureskeli ja totesi Keskuskauppakamarin johdon myöntäneen Suomelle jo parhaan sivuroolipalkinnon euronäytelmässä.

- Nyt pidetään sellaista kokousta, jossa mietitään, mistä voisi takoa lisää rahaa, Isokallio totesi ja valitti Euroopan tuottavuuden laskeneen.

- Italia tässä eniten pelottaa, Erola manasi ja ilmoitti pelkäävänsä Berliinin vallan kasvavan.

- Tää on selvästi toimittajille haaste, Anu Silfverberg sanoi ja ihmetteli keskustelussa käytettävää "tavallinen veronmaksaja" -termiä. Hänen mielestään omasta edusta puhuminen tuntuu epäilyttävältä.

- Tavallinen veronmaksaja on aika pieni juttu tässä.

Isokallio on huolissan Suomen viennistä.

- Me velkaannutaan niin kovaa, että me ollaan kohta Kreikan tasolla, Isokallio purnasi.

Ne "Linnan juhlat"

- Iltapäivälehdet antavat peukaloa hoikille ja peukaloa alaspäin lihavammille naisille, Erola ruoti.

- Mun mielestä se ohjelman viehätys ei ole se pukuloisto, vaan se jonottaminen. Kun mitään ei tapahdu, niin pienestä asiasta tulee iso asia, Silfverberg mietti.

Samalla Jälkiviisaat arvostelivat myös kansainvälisten lehtien tapaa ryöstää kuvien ilmaiseksi käyttöönsä. Iltalehden sivuilla julkaistu kuva on kaapattu sellaisenaan ulkomaalaisen median käyttöön lupia kyselemättä.

- Juu, ei näin, Silfverberg ihmetteli.

Jälkiviisaat suunnittelivat pieniä muutoksia Linnan juhliin. Silfverberg toivoi uusia mikrofoneja esimerkiksi kättelyreitille, jotta hän kuulisi vieraiden pienimmätkin älähdykset.

Mitä mieltä sinä olet?