Karkkilassa bussin, kahden rekan ja kahden auton turma

Talvikeli on aiheuttanut vähintäänkin sata tieonnettomuutta perjantain aikana. Pelkästään Pohjois-Suomessa on kirjattu yli 60 kolaria tai tieltä suistumista, puolet poro- tai hirvikolareita. Etelässä, 2-tiellä Karkkilassa kolaroivat bussi, kaksi rekkaa ja kaksi henkilöautoa.

Kotimaa
Tieltä suistunut säiliöauto Karkkilassa.
Säiliöauto suistui tieltä Karkkilassa perjantai-iltana.YLE

Myös muualla Suomessa pelastuslaitokset ovat olleet normaalia työllistetympiä kelin takia. Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on ollut poikkeuksellisen paljon tieturmia, hätäkeskuksista kerrotaan.

Karkkilassa, Vuotinaisen tienhaarassa suistui tieltä perjantaina kello 22.40 aikoihin sokeria kuljettanut säiliöauto.

- Helsingin suunnasta tuli toinen raskas yhdistelmäajoneuvo, joka törmäsi kaatuneeseen ajoneuvoon ja siihen vielä osui linja-auto ja pari henkilöautoa, kertaa ylikonstaapeli Pekka Syrjänen.

- Lunta satoi ja oli pimeän aika. Näkyvyys oli aivan minimissään.

Valtatie 2 suljettiin muutamaksi tunniksi kolarisuman takia, mutta tien toinen ajokaista avattiin liikenteelle yön aikana. Toinen kaista saatiin auki puolenpäivän jälkeen.

Onnettomuudessa ei sattunut vakavia henkilövahinkoja.

Tiettävästi yksi on kuollut kolarissa Vaasassa. Perjantai-iltana naiskuljettaja kuoli kahden auton yhteentörmäyksessä.

Pohjois-Suomessa tieonnettomuuksia sattuu poliisin mukaan tavallisesti muutama päivässä, mutta perjantaina poliisin tietoon on tullut ainakin 35 yhteentörmäystä ja ojaanajoa sekä 26 poro- tai hirvikolaria.

Lähteet: YLE Uutiset