Ajokeli on huono lähes koko maassa

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymeenlaakson maakuntaa. Ajokeliä heikentävät lumi- ja räntäsateet.

Kotimaa
Ihmiset kävelet lumimyrskyssä Tampereella.
Ilmatieteenlaitoksen mukaan ajokeli on huono lauantaina.Yle

Sunnuntain aamuliikenteen vaarana ovat yöpakkaset, jotka voivat jäädyttää vielä lauantaina vetenä tai loskana sataneen veden tien pinnalle.

Merialueilla tuuli on kovaa.

Ylen meteorologi Toni Hellisen mukaan myrskytuulet ja lumipyry hellittävät viikonlopun aikana.

Hätäkeskusten mukaa tuuli aiheutti lauantaina perjantaita pienempiä vahinkoja. Tuuli on kaatanut yksittäisiä puita ja irrottanut kattopeltejä. Esimerkiksi Helsingissä ravintola Kämpin markiisi irtosi tuulen voimasta.

Kova tuuli aiheutti perjantai-illalla lentojen myöhästymisiä Helsinki-Vantaalla. Lentokenttä- ja lennonvarmistuspalveluista vastaavan Finavian mukaan sää ei haittaa tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoja. Lauantaiaamun lennot ovat päässeet lähtemään aikataulussaan.

Tuuli vaikuttaa yhä myös laivaliikenteeseen. Meriliikennekeskuksen mukaan laivat saattavat myöhästellä, sillä ne joutuvat odottamaan satamaan päästäkseen hinaajia. Tallinnan ja Helsingin välillä liikennöivä Linda Line on perunut kaikki lauantain lähtönsä sekä sunnuntaisen kello 10 lähtönsä.

Lauantaiaamuna ilman sähköjä oli vielä noin 2 200 Fortumin asiakasta, alle 400 Vattenfallin asiakasta Etelä-Pohjanmaalla ja noin 120 asiakasta Suur-Savon Sähkön alueella. Saaristossa olevien sähkövikojen korjausta ei ole vielä pystytty aloittamaan.

Lähteet: YLE Uutiset