Tattitagliatelle

Sasu valmistaa tattitagliatellea käsintehdystä pastasta.

Voita & Sokeria
Tagliatelle-annos lauatasella.
YLE
Sasu valmistaa tattitagliatellea käsintehdystä pastasta.

Tattipasta neljälle:

Pastataikina

500g vehnäjauhoa

3 kananmunaa

8 keltuaista

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

Tee jauhoista keko pöydälle ja tee siihen keskelle kolo, johon voit kaataa kananmunat. Lisää suola ja oliiviöljy ja pyöritä tasainen taikina, jota kannattaa vaivata hetken verran. Siirrä taikina kelmuun ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Jaa taikina paloihin, jauhota ne ja rullaa ne pastakoneesta läpi.

Keitä pasta vedessä muutaman minuutin ajan taikinan paksuudesta riippuen. Siivilöi vesi pois ja tarjoa pasta heti.

Tattikastike

3 dl kuivattuja tatteja

3 dl kuumaa vettä

2 rkl voita

1 sipuli, kuutioitu

1 valkosipulinkynsi, viipaloitu

1 timjaminoksa, nypitty

2 dl kermaa

suolaa, mustapippuria myllystä

Keitä vesi ylös ja kaada tattien päälle. Anna turvota noin 10 minuuttia.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja paista ne voissa. Siivilöi sienet nesteestä mutta säästä neste. Paista turvotetut sienet sipuleiden kanssa ja lisää timjami sekä sienten neste. Lopuksi lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit keittää kastiketta hieman kasaan jos haluat tai jopa saostaa sitä hieman halutessasi. Tarjoa tuorepastan kanssa.

Lähteet: Ohje: Sasu Laukkonen