Otavamedialta joutuu lähtemään yli 40

Otavamedia irtisanoo 44 työntekijää vuoden loppuun mennessä. Irtisanottavista 25 on ylempiä toimihenkilöitä ja loput 19 toimituksellisia työntekijöitä.

Kotimaa

Otavamedian toimitusjohtaja Alexander Lindholm ei tässä vaiheessa täsmennä, mitä lehtiä irtisanomiset koskevat. Lindholmin mukaan kysymys on kokonaisuudesta, joka selviää lähiaikoina.

Otavamedian yt-neuvottelut loppuivat perjantaina. Tänään, maanantaina iltapäivällä henkilöstölle on kerrottu neuvottelujen tuloksesta.

Lindhomin mukaan osalle irtisanottavista tarjotaan uutta työsopimusta irtisanomisen vaihtoehtona. Yhtiön mukaan yt-neuvotteluilla on haettu toiminnan uudelleen järjestämistä ja toimitusten uudelleen organisointia.

Lindholmin mukaan uusissa sopimuksissa on kyse siitä, että aiemmin työntekijä on tehnyt vain yhteen lehteen, mutta nyt olisi tarkoitus tehdä monipuolisemmin useampiin yhtiön lehtiin.

Irtisanottavista kuusi on graafikoita. Toimitusjohtaja Lindholm kiistää, että graafisia toimintoja oltaisiin kokonaan ulkoistamassa.

Lindholmin mukaan yt-neuvottelut aloitettiin kahdesta syystä. Konsernin tulevaisuudennäkymät ovat yleisesti heikentyneet ja lehtitilauksiin tuleva arvonlisävero vaikuttaa.

Otavamedia kustantaa kymmeniä aikakauslehtiä sekä asiakas- ja henkilöstölehtiä. Otavamedia työllistää noin 500 henkilöä.

Lähteet: YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus