Suomen revontulilla yli miljoona katsojaa

Matkailun edistämiskeskus MEKin tekemää videota Suomen revontulista on ladattu yli miljoona kertaa Youtube- ja Vimeo-verkkosivustoilta. Latausten määrä on kaikkien aikojen ennätys, vaikka revontulivideo on ollut verkossa vasta kaksi kuukautta.

luonto
Revontulia
Revontulia kuvattuna Sodankylässä 23. lokakuuta.Visit Finland

- Olemme todella tyytyväisiä revontulivideon menestyksestä, koska video tuo esiin jotain uutta Suomesta, MEKin ylijohtaja Jakko Lehtonen kertoo.

Lehtosen mukaan Norja on yrittänyt omia revontulet omaksi ilmiökseen.

- Mutta kyllähän me suomalaiset tiedämme, missä revontulet parhaiten näkyvät, Lehtonen huomauttaa.

Suomessa revontulia voi nähdä parhaiten Pohjois-Suomessa ja erityisesti tunturialueilla. Revontulien liikkeitä tutkitaan säännöllisesti Sodankylän geofysiikan observatoriossa, josta saadaa tietoa matkailijoidenkin tarpeisiin.

Tietojen avulla on helpompi ennustaa, missä ja milloin revontulet parhaiten näkyvät.

- Vaikka revontulien todennäköisyys Pohjois-Norjan rannikolla on suurempi kuin Keski-Lapissa, rannikolla on pilvisempää ja sataa useammin, kertoo Oulun yliopiston geofyysikko Tero Raita.

Suomikuva leviää sosiaalisessa mediassa

Raita kannustaa suomalaisia matkailuyrittäjiä tuotteistamaan luonnonilmiöitä, koska revontulet voivat jäädä huomaamatta, ellei niistä tiedä etukäteen.

Suomikuva leviää kauas sosiaalisessa mediassa. Facebookin visitfinland-sivusto on saanut yli 50 000 fania. MEK panostaa markkinointiin sähköisessä mediassa, koska sen kautta ulkomaiden kohderyhmät saavutetaan kustannustehokkaasti.

Lehtosen mukaan MEKillä ei ole varaa laajoihin mainoskampanjoihin kaikissa kohdemaissa.

- Sähköisten kanavien avulla saamme kohdistettua sanomaamme paremmin oikeille kohderyhmille, Lehtonen kertoo.

Lähteet: YLE Uutiset