Katainen ja Ansip: Talouskriisiä hoidettu oikein

Suomen ja Viron pääministerit uskovat, etta EU:n talouskriisin hoitamiseksi on tehty oikeansuuntaisia ratkaisuja. Pääministerit osallistuivat tänään Euroopan tulevaisuutta käsittelevään seminaariin Turussa.

velkakriisit

Kiireiset pääministerit saapuivat ennen puoltapäivää Turun kaupungintalolle. Ohjelmassa oli muutakin kuin pelkkää puhumista - he allekirjoittavat maiden välille sopimuksen, jolla kansallisista väestörekistereistä annettu ote hyväksytään toisessa sopimusvaltiossa ilman laillistamista ja kääntämistä.

Turun yliopistolla Jyrki Katainen ja Andrus Ansip osallistuivat Euroopan tulevaisuutta käsittelevään seminaariin, jonka yhtenä teemana olivat Itämeren energiakysymykset. Itämeren öljykuljetusten turvallisuuden eteen on jo tehty töitä ja tehdään lisää, vakuuttivat pääministerit.

Useasti päivän aikana puhe kuitenkin palasi euroalueen velkakriisiin. Katainen vakuutti, että viime viikolla Brysselissä tehtiin oikean suuntaisia päätöksiä. Viron pääministeri korosti Viron olevan tiukasti vahvan Euroopan unionin takana.

Lähteet: YLE Turku