Esitutkinta AKT:n työsuojelukantelusta valmistuu parissa kuukaudessa

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön aloittama esitutkinta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton työsuojeluasiassa valmistunee viimeistään helmikuussa, sanoo tutkinnanjohtaja Markku Stenberg. Stenbergin mukaan on syytä epäillä, että liitossa on tapahtunut väärinkäytöksiä.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö on saanut aluehallintovirastosta useita selvityksiä koskien tutkittavana olevaa työturvallisuusrikosta. Tutkinnanjohtaja Markku Stenberg sanoo, että viraston selvitysten perusteella on perusteltua syytä epäillä, että AKT:n toimistossa on tapahtunut väärinkäytöksiä.

Väkivaltarikosyksikkö tutkii nykyisin kaikki työrikokset. Tutkintayksikkö ei siis välttämättä kerro mitään tapauksen luonteesta, sanoo rikoskomisario Stenberg YLE Uutisille.

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty ei kommentoi esitutkinnan aloittamista.

Varsinainen tutkinta asiassa käynnistyy vasta ensi vuoden puolella ja valmistuu tammi-helmikuussa, arvioi rikoskomisario Stenberg.

Tutkinta etenee sen jälkeen syyteharkintaan, mikäli poliisi ei omissa tutkimuksissaan tule siihen tulokseen, että asiassa ei ole tapahtunut rikosta.

Stenberg ei suostu kertomaan tarkemmin tapauksen yksityiskohdista, koska se voisi haitata esitutkintaa.

AKT:n liittohallitus kokoontuu perjantaina. Kokouksessa päätettäneen kutsutaanko koolle ylimääräinen liittovaltuusto käsittelemään puheenjohtaja Rädyn asemaa.