1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Teatteri tulee kaupunkilaisille

Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri on herättänyt paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Teatterinjohtaja Jari Juutinen muistuttaa, että teatteria rakennetaan kaupunkilaisia varten.

teatteritaide
Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja Jari Juutinen.
Yle

Kaupunginvaltuusto päätti viimein maanantai-iltana, että uusi teatteri rakennetaan kauppakeskus Iso-Kristiinan yhteyteen.

- Kun teatteri valmistuu, se on lappeenrantalaisten päivä. Se tuppaa unohtumaan, että teatteria rakennetaan kaupunkilaisia varten, ei teatterilaisia varten, sanoo Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja Jari Juutinen.

Teatteri, josta puhutaan

Katugallupissa lappeenrantalaiset halusivat teatterilta enemmän komediallisia näytelmiä. Teatterinjohtaja lupaa, että uudessa teatteritalossa tullaan jatkamaan teatterin kehitystyötä ja tekemään esityksiä kaikille katsojaryhmille.

- Kaupunginteatterin täytyy palvella kaikkia kaupunkilaisia, niin suurta yleisöä, kuin niitäkin, jotka kaipaavat ajatuksia herättävää teatteria.

Uusien tilojen myötä Juutinen maalailee Lappeenrannan kaupungiteatterille myös menestystä niin maanlaajuisesti kuin ulkomaillakin.

- Tulemme tuottamaan yhä korkeatasoisempia esityksiä. Tavoitteena on tehdä huipputeatteria, josta koko Suomi puhuu, Jari Juutinen sanoo.

Lue seuraavaksi