Tuukka haluaa tangokuninkaaksi

Kangasniemeläinen Tuukka Lehtonen haaveilee pääsystä suurille tangoestradeille. Seinäjoen tangokisan semifinalisti sai uuden sulan hattuunsa voitettuaan Kuhmon tangolaulun taitokisan tuomarit ja yleisön puolelleen. Nyt mies treenaa uutta kisaa varten.

tangot (tanssit)
Viulisti Tuukka Lehtonen Kangasniemeltä.
Viulisti Tuukka Lehtonen Kangasniemeltä.YLE / Sari Selin

Mikkelin kaupunginorkesterin viulisti Tuukka Lehtonen innostui musiikista jo pienenä. Tuukan äiti on kertonut pojalleen tarinaa siitä, miten pikkumies osoitti viulistin aikeensa ensimmäisen kerran kolmevuotiaana.

- Olin kesken Konsta Jylhän konsertin noussut seisomaan ja sahannut kättäni viulunsoittajan tapaan. Taisi viulun ääni tehdä vaikutuksen varhaisessa vaiheessa, nauraa Lehtonen tempulleen.

Konstan jalanjäljissä mies innostui musiikista tosissaan teini-iässä. Keski-Suomen konservatorion kautta Tuukka Lehtosen tie kulki Mikkelin kaupunginorkesteriin kakkosviulistin penkille.

Viime kesänä Lehtonen kokeili siipiään myös tangolaulajana, ja selviytyi ensikertalaisena Tangomarkkinoiden semifinaaliin asti. Veri vetää tangokisoihin uudelleen.

- Musiikki on minulle samalla työ, harrastus ja elämäntapa. Nyt tango on vienyt sydämeni, ja haluan kokeilla taitojani myös laulajana. Tangossa kiinnostavat suuri intohimo ja syvä tunne, ja sen haluan välittää ihmisille.

Kangasniemen Olavin idolina on Olavi

Tuukka Lehtonen on monitaitoinen mies. Kaupunginorkesterin viulusti on tehnyt useita sovituksia ja soitinnuksia omalle orkesterilleen. Viime kesän uutena aluevaltauksena oli sovitustyöt näytelmässä Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

- Onnekkaasti pääsin mukaan Kangasniemen tanssilavateatterin esitykseen, jossa Veikko Lavin elämäntarinaa kerrottiin sävelin ja sanoin. Olin näyttämöllä yhtenä solistina, ja sain roolista oikein hyvää kokemusta oman ilmaisuni kehittämiseen.

Viulistin kalenterissa on varattu aikaa myös Olavi Virralle, sillä Syvälahden tanssilavateatteri tuo ensi kesänä näyttämölle esityksen Tähti ja meripoika. Olavi Virran ajasta kertovan näytelmän musiikin johto ja sovitustyöt ovat Tuukka Lehtosen käsialaa.

- Olavi Virta on meikäläisen idoli. Kiinnostukseni tangoon lähti siitä, kun pari vuotta sitten ostin Virran tuplalevyn. Levyä kuunnellessa voi vaan ihmetellä, miten kaveri laulaa noin hyvin, hehkuttaa Lehtonen idoliaan.

Tähän mennessä laulaja-Tuukan suurin yleisömäärä on kirjattu kevään Mestiksen loppuottelussa, jossa mies lauloi Maamme-laulun 4 000 jääkiekkofanin edessä. Tarkoituksena on kasvattaa yleisömäärää vielä suuremmaksi.

- Nyt keskityn orkesterityön lisäksi tosissaan tangoon. Mutta laulajanakaan viulua en hylkää, vaan otan sen mukaan lavalle tuomaan lisäväriä esitykseen, lupaa Mikkelin kaupunginorkesterin viulisti Tuukka Lehtonen kiirehtiessään Mikkelin kaupunginorkesterin päiväharjoituksiin.

Lähteet: YLE Etelä-Savo