Firenzessä ampuneen Suomi-kytkökset kiinnostavat Supoa

Firenzessä ulkomaalaisia tappanut italialainen kiinnostaa myös Suojelupoliisia. Mies kuului järjestöön, jolla on kytköksiä äärioikeistolaisiin suomalaisiin. Ampuja tappoi kaksi afrikkalaista kauppiasta ja haavoitti kolmea.

Kotimaa
Poliisit tutkivat ampumapaikkaa.
Poliisit tutkivat ampumapaikkaa Dalmatia-aukiolla 13. joulukuuta.Carlo Ferraro / EPA

Supo odottaa Italiasta tietoa, oliko ampuja suoraan tekemisissä Suomen Vastarintaliike -järjestön kanssa. Supon tiedossa on vain Vastarintaliikkeen ja italialaisen Casa Pound -järjestön välinen yhteys.

- Tämä on sen verran tuore tapahtuma että jäämme odottamaan Italialta tarkempia tietoja, mikäli on kytkentöjä Suomeen, sanoo turvallisuus- ja alueyksikön päällikkö Kari Harju.

Rotuoppia kannattava Suomen Vastarintaliike kutsui lokakuussa italialaisten johtajan seminaariinsa Helsinkiin. Kari Harju ei halunnut kertoa, tiesikö Supo johtajan matkasta etukäteen tai kuinka tarkkaan järjestöä seurataan.

- Siltä osin kuin järjestöt kuuluvat toimialaan ja niissä saattaa olla laitonta toimintaa, ne ovat kiinnostuksen kohteita, Harju toteaa.

Italian poliisi pitää selvänä, että Firenzen ampujalla oli rasistinen motiivi. Casa Pound on sanoutunut irti veriteoista.

Casa Poundin jäsen tappoi pistoolillaan kaksi katukauppiasta, haavoitti kolmea ja teki itsemurhan.

Lähteet: YLE Uutiset