Kulttuurin uutisointi lisääntyy Yleisradiossa

YLE Radio 1 aloittaa tammikuun alussa kulttuuripainotteiset uutiset. Lähetyksiä on kolme joka arkipäivä. Aiheita käsitellään laajasti populaarikulttuurista korkeakulttuuriin.

kulttuuri

TV1:n kello 18 -uutislähetyksen lisäksi kulttuuriuutisia aletaan toimittaa laajemmin myös radioon.

– Haluamme YLE Uutisissa olla vaikuttava toimija myös kulttuurissa. Pyrimme saamaan aikaan kulttuurikeskustelua sekä tuomaan päivittäin esille kulttuurin uusia asioita, uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen YLE Uutisista kertoo.

Tammikuun 2. päivästä lähtien YLE Radio 1 lähettää joka arkipäivä kolme kulttuuripainotteista uutislähetystä.

Kello kymmeneltä aamupäivällä kuullaan lyhyt sähkeuutislähetys.

Perinteisten kello 12 kirkonkellojen jälkeen alkaa viidentoista minuutin kattava uutispaketti kulttuuriaiheineen ja iltapäivällä kello 15 kuullaan vielä viiden minuutin kulttuuripainotteinen uutislähetys.

– Ne ovat siinä mielessä ihan oikeat uutiset, että jos lentokone putoaa, se myös kerrotaan, mutta jokaisessa lähetyksessä pyritään kulttuuripainotukseen, YLE Radio 1:n ohjelmapäällikkö Kaj Färm kertoo.

Vaikka YLE Radio 1 on klassisen musiikin kanava, uutisissa kerrotaan muustakin kuin säveltaiteesta.

Kanavan kulttuurikäsite on laaja, ohjelmapäällikkö Färm vakuuttaa.

– Se ei ole pönötystä, lasien kilistelyä eikä pelkkää korkeakulttuuria. Kulttuuria on kaikki mahdollinen: tiede, uskonto, taide, kirjallisuus, teatteri, elokuvat ja musiikki.

Färmin mukaan myös räppi ja hevirokki kuuluvat kanavalle, vaikka niitä ei välttämättä paljon soiteta.

– Meillä on laaja sydän. Pyrimme yllättävyyteen, vaikuttavuuteen sekä elämyksellisyyteen, uutispäätoimittaja Kemppainen toteaa.

Lähteet: YLE Uutiset