Ettalle saapuu kivikova vieras Minskista

Oulun Urheilutaloon saapuu keskiviikkona harvinaisia vieraita, kun Etta saa vieraakseen valkovenäläisen Stroitel Minskin Euroopan lentopalloliiton Challenge Cupissa.

Lentopalloseura etta

Kotoisessa Mestaruusliigassa pelaava oululainen lentopalloseura Etta pelaa seurahistoriansa ensimmäisen Euroopan lentopalloliiton ottelun keskiviikkona valkovenäläistä Stroitel Minskiä vastaan. Ettan terveystilanne on päävalmentaja Olli Kuoksan mukaan hyvä, ja joukkue on valmistautunut otteluun huolella. Venäjän pääsarjassa pelaava Minsk on Challenge Cupin ottelun ennakkosuosikki, Olli Kuoksan mukaan se on lyötävissä.

- Venäjältä tulee pitkiä miehiä, heidän keskipituutensa taitaa olla yli kaksi metriä. Kova porukka on vastassa, mutta varsinkin kotona lyötävissä. Venäläinen kulttuuri on vähän semmoinen, että se vieraissa ei välttämättä pelaa niin hyvin kuin kotonaan, hän sanoo.

Etta on ottanut selvää Minskin pelityylistä ennakkoon. Kuoksa on saanut Venäjän Superliigassa pelaavilta suomalaisilta arvokasta tietoa vastustajasta.

- Minsk pelaa aika tyypillistä venäläistä lentopalloa: isoa palloa laitaan ja isot pojat lyövät sieltä, Olli Kuoksa arvioi illan vastustajaa.

Ottelu alkaa Oulun Urheilutalossa keskiviikkona 14.12. kello 18.30.

Lähteet: YLE Oulu