Supistukset täsmentyivät: Irtisanomisilta vältytään Ähtärissä

Ähtärin asevarikon henkilöstövähennysten määrä on täsmentynyt. Ähtäristä katoaa noin 40 tehtävää. Ähtärin varikolla henkilöstövähennykset voidaan toteuttaa pääosin eläke- ja muin järjestelyin. Puolustusministeriö päätti varikoiden supistuksista tiistaina.

Kotimaa
Ähtärin varikko.
Pasi Takkunen / YLE

Räjähdelaitoksen johtaja Tero Luukkosen mukaan kaikille varikoille tulee henkilöstövaikutuksia, ja Ähtärissä tehtävät vähenevät nykyisestä 137:stä neljälläkymmenellä. Hallintoa pienennetään ja asevarikon puolella vähennetään tuotannollisista töistä.

Maanpuolustuksen henkilökuntaliiton luottamusmies Keijo Silvonen toivoo, että irtisanomisilta vältytään. Tämä tarkoittaisi luonnollista poistumista kuten eläköitymistä, erilaisia aikajärjestelyitä ja henkilöstön sijoittamista muihin tehtäviin.

- Ähtärin osalta ei tunnu kovin pahalta, sillä meillä on vuoden 2012 loppuun saakka palkattu määräaikaisia. Toki heidän osaltaan tilanne ei ole hyvä, mutta vakinaisen henkilöstön osalta se helpottaa sikäli että irtisanomisia ei tule, Silvonen toteaa.

Puolustusvoimien edustajat kävivät keskiviikkona Ähtärissä tiedottamassa tilanteesta asevarikon henkilöstölle sekä kaupungin edustajille.

Lähteet: YLE Pohjanmaa