1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaani

Joen joulu sulkee Linnansillan torstai-iltana

Kajaanin kaupungin koulujen ja yhteistyökumppaneiden järjestämä Joen joulu -juhla sulkee Kajaanin Linnansillan klo 17. Yleisölle ohjelma alkaa jokirannassa ja kampuksella kello 17.30.

Kajaanin Normaalikoulun ja Keskuskoulun oppilaat esittävät Joen joulu -juhlassa joulukuvaelman perinteitä noudattaen. Kuva: YLE / Katja Oittinen

Kajaanin koulujen sadat oppilaat esiintyvät torstai-iltana (15.12.) kaikille Joen joulu -juhlaan saapuville kahden tunnin ajan kello 17.30 alkaen.

Jokirannan ja Raatihuoneentorin ohjelmaan pääsee parhaiten tutustumaan aloittamalla kierroksen joko Teppanan puolelta kevynliikenteenväylällä uuden sillan kupeen alikulkuväylältä tai opettajankoulutusyksikön kampusalueen pääportilta. Yleisöä pyydetään saapumaan juhlapaikoille jalan.

Linnansilta suljetaan kello 17 alkaen ja liikenne stoppaa Teppanassa liikenneympyrään sekä keskustassa Linnankadun ja Brahenkadun risteykseen. Kauppakadulta ei puolestaan pääse pääkirjaston parkkipaikalle autoillen.

Kajaanin Normaalikoulun opettaja Mervi Kemppainen kertoo, että Normaalikoulu on isoissa juhlajärjestelyissä mukana viimeistä kertaa ennen koulun lakkauttamista.

- Viimeksi tämä iso joulujuhla järjestettiin kymmenen vuotta sitten. Meillä on ihan pientä haikeutta ilmassa, mutta hyvillä mielin olemme juhlaa järjestäneet. Oppilaat ovat todella innoissaan harjoitelleet esityksiään.

Juhlareitillä on luvassa joulukuvaelmia, laulua, jääveistoksia, musiikkia ja taituruusesityksiä akrobatian ja diabolon saralta.