1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kyösti Kakkonen armahtaa Savonlinnan Balettijuhlien velat - juhlat jatkuvat

Vaalirahakohussakin ryvettynyt liikemies Kyösti Kakkonen luopuu saatavistaan Savonlinnan Balettijuhlia kohtaan. Kakkonen liikemiestuttuineen on tukenut vuosien varrella Balettijuhlia lähes 700 000 eurolla. Nyt Kakkonen ja kolme savonlinnalaista henkilöä maksavat balettijuhlien lainat, mikä helpottaa tapahtuman velkaongelmia.

kulttuuri
Liikemies Kyösti Kakkonen.
Liikemies Kyösti Kakkonen.Ari Haimakainen / Yle

Joensuulainen liikemies Kyösti Kakkonen ja kolme savonlinnalaista yksityishenkilöä tukevat merkittävällä summalla Savonlinnan Balettijuhlia.

Kyösti Kakkonen ja muut henkilöt maksavat balettijuhlien lainat ja luopuvat saatavistaan juhlien kannatusyhdistystä kohtaan. Balettijuhlien velkataakka kevenee näin 400 000 eurolla.

- Yhdistys on sopinut pankin kanssa maksuohjelmasta vuosille 2012-2014, joten juhlia voidaan nyt jatkaa, iloitsee Savonlinnan Balettijuhlien hallituksen puheenjohtaja Hannu Hyttinen.

"Tässä ei varmasti kukaan käy syyttämään"

Kakkonen vakuuttaa, että tuki tapahtumaa kohtaan on pyyteetöntä. Mies on ollut mukana juhlien toiminnassa aina alusta saakka.

- Tässä ei varmasti kukaan käy syyttämään, että Savonlinnan Balettijuhlissa on oltu mukana, Kakkonen naurahtaa.

Hän haastaa mukaan tukitalokoisiin myös muut lähiseudun yrittäjät. Balettijuhlat ovat Kakkosen mielestä tärkeä osa tärkeä osa kaupungin kulttuurikesää.

- Meidän velvollisuutemme on olla aktiivisia, että se hyvä täällä lisääntyisi. Toki tältä vuodelta minullahan on vähän negatiivisia kokemuksia, kun on vähän reilu ja höveli ollut. Se on vähän mietityttänyt, että missä tässä kannattaa olla mukana, kun yhteiskunta näyttää muistavan tällä tavalla. Ei aina tunnuta ymmärtävän sitä, että tässä mukana olo on pyyteetöntä ja vilpitöntä.

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi