1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kyösti Kakkonen

Kyösti Kakkonen maksaa Savonlinnan Balettijuhlien velkoja

Joensuulainen liikemies Kyösti Kakkonen ja kolme savonlinnalaista yksityishenkilöä tukevat merkittävällä summalla Savonlinnan Balettijuhlia. Kyösti Kakkonen ja muut henkilöt maksavat Balettijuhlien lainat ja luopuvat saatavistaan juhlien kannatusyhdistystä kohtaan.

Kyösti Kakkonen
Liikemies Kyösti Kakkonen.
Liikemies Kyösti Kakkonen.Ari Haimakainen / Yle

Balettijuhlien velkataakka kevenee näin 400 000:lla eurolla.

Juhlien perustajajäsen Kyösti Kakkonen kannustaa myös muita maakunnan yrityksiä tukemaan juhlia, sillä tapahtuma on merkittävä osa Savonlinnan kulttuurikesää:

- Se on meidän velvollisuutemme olla aktiivisia, että se hyvä täällä lisääntyisi. Sitä kautta yritteliäisyys mahdollistaa jotain muuta. Toki tältä vuodelta minullahan on vähän negatiivisia kokemuksia, kun on vähän reilu ja höveli ollut.

- Se on vähän mietityttänyt, että missä tässä kannattaa olla mukana, kun yhteiskunta näyttää muistavan tällä tavalla. Ei aina tunnuta ymmärtävän sitä, että tässä mukana olo on pyyteetöntä ja vilpitöntä. Tässä ei varmasti kukaan käy syyttämään, että Savonlinnan Balettijuhlissa on oltu mukana, pohtii Kakkonen

Kyösti Kakkonen on liikemies ja taiteenkerääjä sekä miljonääri. Hän toimii Kakkonen-Yhtiöt Oy:n, Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n ja Pick Import Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi hän on useiden yhtiöiden hallitusten jäsen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala, YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi