Hiv-tanssijan vankeustuomio lieveni hovissa

Turun hovioikeus lievensi HI-virusta levittäneen eroottisen tanssijan käräjäoikeudelta saamaa vankeustuomiota. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen vuosi sitten neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Hovissa tuomio laski kahteen vuoteen.

vankeus
HIV-naisen oikeudenkäynti, asianomistajia menossa oikeussaliin
Asianomistajia menossa oikeussaliin HIV-jutun oikeudenkäynnissä.YLE / Antti Eintola

Nainen on ollut vangittuna vuoden ja kahdeksan kuukautta. Tuomiota hän odotti vapaalla jalalla. Yleisen käytännön mukaan ensikertalainen istuu tuomiostaan vain puolet, joten nainen ei enää palaa telkien taakse.

Vankeustuomio tuli kuudestatoista törkeän pahoinpitelyn yrityksestä sekä yhdestä vaaran aiheuttamisesta. Nainen tuomittiin myös maksamaan asianomistajille vahingonkorvausta tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä. Hovioikeus piti käräjäoikeuden korvausmääräykset entisellään.

Eroottisena tanssijana nimellä Rachel toiminut nainen oli vuosien 2006-2010 aikana suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä yhteensä kuudentoista miehen kanssa, vaikka tiesi kantavansa HI-virusta. Partnerit olivat Tampereelta, Lahdesta ja Jyväskylästä.

Hovioikeus katsoi teon törkeyttä lieventäväksi asianhaaraksi muun muassa sen, että nainen oli hoitanut sairauttaan lääkityksellä eikä ollut nimenomaisesti pyrkinyt tartuttamaan kumppaneitaan.

Lähteet: YLE Tampere