Monitaiturilta esikoisrunoteos

Taikuri, pokerinpelaaja, järjestöaktiivi - ja runokirjailija. Tätä kaikkea on kuopiolainen Riina Särkilahti virallisesti viimeistään ensi viikolla, kun hänen esikoisteoksensa Kulkukoirien kuningatar julkaistaan. Kirjan varhaisimman runon Särkilahti on tuottanut 12-vuotiaana. Runot ajoittuvat vuosille 1997 - 2011.

Särkiniemi-Särkilahti
Riina Särkilahti
YLE / Sini Ojanperä

Särkilahti on kirjoittanut runoja niin kauan kuin muistaa. Lapsena hän kirjotti päiväkirjaa runomuotoon. Äidinkielen ylioppilasainekin oli runo.

- Aiheena oli Saarijärven Paavo EU-Suomessa. Opettajat kysyi, oletko ihan varma tästä. Sanoin, että olen, tämä on improbatur tai laudatur, Särkilahti muistelee.

Riskin ottaminen kannatti, sillä arvosanaksi Riina Särkilahti sai äidinkielestä eximian eli toiseksi parhaan arvosana.

- Minulle on hyvin tärkeää, että saan omia ajatuksia kirjattua paperille. Saan siten jäsennettyä omia ajatuksiani ja samalla luotua jotain uutta, hän kuvailee.

Särkilahti vaikuttaa myös muutoin kuin runouden avulla. Hän on muun muassa uusi Savon Setan puheenjohtaja ja aktiivinen kokoomuslainen. Särkilahti myös pelaa pokeria kuukausittain, ja kertoo olevansa voitollinen pelaaja.

Yksi hänen erikoisaloistaan on taikuus, joka juontaa juurensa sukuharrastuksena kulkevasta kortinpeluusta.

- En osaa laulaa tai soittaa, ja kun jollain tapaa pitäisi esiintyä ja viihdyttää, taikatemput ovat yksi vaihtoehto.

Tulevaisuus on nuorella naisella vielä auki, mutta tähänastisen elämän tärkeimmät asiat ovat selvät.

- Paras saavutukseni on se, että olen pystynyt hankkimaan nämä hyvät ystävät, jotka ovat aina olleet tukenani, mitä sitten teenkään, Särkilahti toteaa.

Lähteet: YLE Savo