600 ekstaasitabletin takavarikko Lammilla

Kanta-Hämeen poliisi on takavarikoinut kotietsinnässä useita satoja ekstaasitablettia Hämeenlinnan Lammilla. Lammilaisesta kerrostalosta löytyneiden huumausainetablettien hinta katukaupassa olisi ollut noin 18 000 euroa.

Lammi, Hämeenlinna
Ekstaasitabletteja
Yle

Takavarikkoon johtaneet tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio pysäytti henkilöautolla ajaneen mieskaksikon lokakuussa valtatiellä kymmenen. Kuljettajan epäiltiin ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena, kertoo rikoskomisario Teemu Saukoniemi.

Poliisi teki kotietsinnän miesten kerrostaloasuntoon Lammin kirkonkylässä. Asunnosta löytyi miesten jäljiltä lähes 600 ekstaasitablettia.

- Lisäksi esitutkinnassa ilmeni, että toinen miehistä oli aiemmin välittänyt myös vähäisen määrän kannabista, kertoo Saukoniemi. Molempia miehiä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta takavarikon osalta.

Epäillyt ovat olleet asian vuoksi tutkintavankeudessa, mutta heidät on sittemmin vapautettu. Esitutkinta on valmistumassa ja se etenee Saukoniemen mukaan lähiaikoina syyteharkintaan.

Ekstaasi on amfetamiinijohdannainen, joka luokitellaan erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi. Yhden tabletin hinta katukaupassa on 20-30 euroa. Yleisen oikeuskäytännön mukaan törkeän huumausainerikoksen raja on 300 tablettia.

Lähteet: YLE Häme