Fitch laski kuuden suuren pankin luokitusta

Luottoluokitusyhtiö Fitch on laskenut kuuden suuren rahoitusyhtiön pitkän aikavälin luottoluokitusta. Yhtiö laski yhdysvaltalaisten Bank of American ja Goldman Sachsin englantilaisen Barclaysin, ranskalaisen BNP Paribasin, saksalaisen Deutsche Bankin ja sveitsiläisen Credit Suissen luottoluokituksia.

talous

Yhtiön mukaan syy luokituksen laskuun on koko rahoitusalan vaikeutunut toimintaympäristö ja se, että rahoitusalan säätelyssä on tapahtunut suuria muutoksia.

Yhtiö kuitenkin huomauttaa, että pankit ovat viime aikoina edistyneet huomattavasti pääomiensa kasvattamisessa ja suojapuskureiden rakentamisessa.

Keskiviikkona Fitch laski viiden eurooppalaisen rahoitusyhtiön, muun muassa OP-Pohjolan luottoluokitusta. Muut neljä ovat ranskalaiset Credit Agricole ja Banque Federative du Credit Mutuel, tanskalainen Danske Bank ja hollantilainen Rabobank.

OP-Pohjola kommentoi luokituksensa laskua sanomalla, että Fitchillä pääasialliset syyt luottoluokituksen laskuun ovat maailmantalouden yleinen kehitys ja merkittävä markkinoiden luottamuksen muutos pankkisektoria kohtaan kokonaisuudessaan. OP-Pohjolan mukaan luokituksen laskemisella ei ole vaikutusta heidän asiakkaisiinsa.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset