1. yle.fi
  2. Uutiset

Hirvipaistia ja uunipunajuurta

Sasu valmistaa paistaa riistaa uunissa. Pitkään.

Voita & Sokeria
Lihapaloja lautasella.

Neljälle ruokailijalle

n. 700 gramman pala hirven paistia

suolaa

mustapippuria myllystä

tuoreyrttejä

3 rkl voita

2 isoa punajuurta

2 dl merisuolaa

3 rkl voita

suolaa, mustapippuria myllystä

Paahda punajuuret 100c uunissa merisuolapedillä yön yli, noin 10-12 tuntia. Kuori ne käsin kylmän veden alla ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Lämmitä palat voissa ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ota paisti huoneenlämpöön ajoissa. Putsaa paisti veitsellä kalvoista ja suolaa ja pippuroi se kauttaaltaan. Laita yrttejä alle ja päälle ja kypsennä paisti uunissa 110c kunnes sisälämpötila on 54c, noin 30-50 minuuttia. Ota uunista, anna vetäytyä hetki ja paista pinnat kauniin ruskeiksi voissa paistinpannulla. Leikkaa tarjolle.

Lähteet: Ohje: Sasu Laukkonen

Lue seuraavaksi