Haaviston puolison rattijuopumus työllistää kampanjatoimistoa

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haaviston puolison saama rattijuopumustuomio on työllistänyt Haaviston kampanjatoimistoa. Kampanjapäällikkö Riikka Kämpin mukaan pari päivää on mennyt tiedotusvälineiden kyselyihin vastatessa.

vaalit

Kampanjatoimisto lähetti perjantaina tiedotteen, jossa kertoi Ecuadorin poliisilta saamista yksityiskohdista Nexar Antonio Floresin rattijuopumustuomiosta. Tiedote oli asiaan liittyen parin päivän sisällä toinen.

- Kerroimme eilen [torstaina], että olemme tilanneet Ecuadorin poliisilta asiakirjoja, ja että kerromme lisää, kun saamme faktoja, Riikka Kämppi kertoi.

Kämpin mukaan kampanjatoimisto julkisti saamansa tiedot myös siksi, että halusi oikaista mediassa levinneitä vääriä tietoja. Kämpin saamien tietojen mukaan Antonio Floresin puhalluskokeen tulos tarkoittaa 0,39 promillen päihtymystilaa. Flores on jo suorittanut rangaistuksensa eli viisi päivää vankeutta ja 230 euron sakon.

Riikka Kämpin mukaan avoin linja kuuluu Haavisto presidenttikampanjaan, eikä hän edes muista, kuka pyysi asian selvittämistä ensimmäisenä. Hän ei kuitenkaan halua kommentoida sitä, muuttaako tuomio Haaviston kampanjaa tai millaiset vaikutukset sillä voi olla.

Kämpin mukaan presidentinvaalikampanjan toimistoon on tullut vain kannustavaa palautetta. Puolueen edustajiin Kämppi ei ole ehtinyt olla vielä yhteydessä.

Lähteet: YLE Uutiset