Vaasan suurin antenniosuuskunta Anvialle

Anvia ostaa vaasalaisen Teerinetin kaapeli-tv-verkon. Teeriniemen verkko-osuuskunta päätti tiistaina luopua koko toiminnastaan sekä kiinteästä omaisuudestaan ja myydä sen Anvialle.

Anvia
Teerinetti.
Jarkko Heikkinen / YLE

Osuuskunnan omistama Teerinetti toimii Vaasassa TV- ja radiokanavien välittäjänä, ja siihen kuuluu noin 3000 taloutta. Osuuskunnan verkon alueella asuu 8000-9000 vaasalaista. Osuuskunnan hallituksen puheenjohtajan Jouko Ristilän mukaan syy toiminnasta luopumiseen on tulevat investoinnit. Anvia on luvannut nykyaikaistaa verkon tekniikan ja palvelut. Kaupan yksityiskohdat jäävät salaisiksi.

Teeriniemen antenniosuuskunta on perustettu vuonna 1980.

Anvialle merkittävä kauppa

- Kyse on merkittävästä kaupasta. Anvialla on alueella ennestään laajakaista-asiakkaita. Suunniteltu kuituverkon rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana. Hanke kestää todennäköisesti 2-3 vuotta. Pyritään siihen, etteivät palvelut heikkene vaan muutos olisi nimenomaan parempaan suuntaan. Asiakas voi kuitenkin halutessaan irtisanoa liittymän, selvittää Anvian kuluttajapalveluiden johtaja Mathias Norrback.

Pieniä osuuskuntia vielä toiminnassa

Vaasassa on edelleen jäljellä itsenäisenä toimiva Ristinummen antenniosuuskunta. Myös Mustasaaren Sulvassa on vielä toiminnassa pienehkö kaapeli-tvosuuskunta. Pohjanmaalla muita antenniosuuskuntia on vielä muun muassa Vöyrillä ja Närpiössä.

Etelä-Pohjanmaalla suurin osa kaapelitelevision antenniosuuskunnista siirtyi Anvian edeltäjälle VLP:lle vuosituhannen alussa.

Lähteet: YLE Pohjanmaa