Wall Streetin valtaajat ja kirkko napit vastakkain

Wall Streetin valtaajat aikovat pitää lauantaina mielenosoituksen kirkon pihalla, kertoo New York Times. Episkopaalinen kirkko sijaitsee vain korttelin päässä pörssistä, mutta aiemmin myötämielisesti protestiin suhtautunut kirkko ei anna lupaa vallata tonttiaan.

Ulkomaat

Wall Streetin valtauksessa on tällä haavaa samaa kaikua kuin Lontoossa, missä mielenosoittajat St Paulin katedraalin luona ovat myös vääntäneet kättä leiripaikasta kirkon kanssa.

New Yorkin mielenosoittajat häädettiin alkuperäisestä leiristään Zucotti Parkissa viikkoja sitten. Tuota leiriä naapurikirkon edustajat tukivat lainaamalla vessojaan sekä antamalla huopia ja kaakaota. Mielenosoittajat painostavat kirkkoa laajempaan yhteistyöhön eli leiritilan suomiseen.

Trinity Wall Street -kirkon mukaan tontti on kuitenkin väärä ja turvaton paikka protestileirille.

Osa kirkonmiehistä, maineikkaimpana nobelisti-arkkipiispa Desmond Tutu, on toista mieltä. Tällä viikolla kirkkoväkeä ja protestoijia oli rakentamassa Broadwaylle jouluseimeä – "Heille ei ollut tilaa majatalossa", kuului mielenilmauksen sanoma.

New York Timesin haastattelema teologian professori Robert Bruce Mullin huomauttaa, että toisten manhattanilaiskirkkojen on helppo kritisoida.

- Hyvä on puolustaa mielenosoittajia jonkun toisen takapihalla.

Lähteet: YLE Uutiset