Facebook näyttää vuotavan käyttäjien yksityisviestejä

Yhteisöpalvelu Facebook näyttää vuotavan käyttäjien yksityisviestejä. Monet Facebook-käyttäjät ovat huomanneet, että heidän yksityisviestinsä ovat päätyneet jostain syystä julkisiksi profiiliin. Kyseessä ovat kahdenkeskiset keskustelut, joita on lähetetty ennen vuotta 2009. Tätä myöhemmin Facebookiin liittyneillä ongelmaa ei ole toistaiseksi havaittu.

Kotimaa
Kuvakaappaus timelinestä.
Tältä näyttää timeline.Facebook.com / YLE Uutisgrafiikka

Virhe liittynee aikajana- eli timeline-palveluun, joka otetaan maailmanlaajuisesti käyttöön viikon kuluttua. Aikajanan saa halutessaan jo koekäyttöön ilman, että sitä tarvitsee vielä julkaista julkisesti. Aikajanaa tarkastelemalla useat ovat löytäneet profiilistaan yksityisviestejä ja keskusteluja.

Asiasta on käyty vilkasta keskustelua sunnuntai-illan aikana sosiaalisessa mediassa. Joissakin tapauksissa käyttäjät ovat kuitenkin sekoittaneet seinällään jo aiemminkin julkisina mutta hankalammin nähtävissä olleet viestit yksityisviesteihin.

Yksityiskeskustelut näkyvät todistetusti myös sellaisille ystäville, jotka eivät ole keskustelussa mukana olleet. Kyse siis ei ole siitä, että keskustelut näkisi vain profiilin omistaja ja keskustelun osapuoli.

Vielä on epäselvää, mitä viestejä on päätynyt julkisiksi ja millä tavoin.

Näyttäisi myös siltä, että jo aiemmin poistettuja viestejä on päätynyt julkisuuteen. Viestit eivät siis ilmeisesti poistu kokonaan, vaikka ne poistaakin.

Facebook ei ole vielä ottanut kantaa mahdolliseen ongelmaan, mutta asiaa selvitetään parhaillaan.

Asia on merkittävä, koska aikajana tulee käyttöön kaikilla Facebook-käyttäjillä joulupäivänä.

Lähteet: YLE Uutiset