Marja-Liisa Kirvesniemelle puuhataan museota

Hiihtäjälegenda Marja-Liisa Kirvesniemelle puuhataan museota Rautjärvelle. Kirvesniemen kotikunnassa pohditaan museon toimintaedellytyksiä ja sijoittamisvaihtoehtoja.

Marja-Liisa Kirvesniemi
Marja-Liisa Kirvesniemi
Marja-Liisa KirvesniemiYLE Etelä-Karjala

Kunnanjohtaja Harri Anttilan mukaan Marja-Liisa Kirvesniemi on itse ollut mukana keskustelemassa museohankkeesta. Anttilan mukaan olisi hyvin tärkeää tuoda esiin, että Kirvesniemen menestyksen taustat löytyvät nimenomaan Rautjärven hiihtomaastoista.

- Lähtökohta on, että sen pitää olla Marja-Liisan näköinen ja hänen toiveidensa mukainen, muunlaista järjestelyä ei voi edes kuvitella, sanoo Harri Anttila.

Kunnanjohtaja visioi, että museoon koottaisiin ainakin kaikki Marja-Liisa Kirvesniemen mitalit.

- Hänen uraansa liittyy kuitenkin paljon asioita, mm. suksia, joilla on varmasti paljon tarinoita kerrottavanaan, Anttila miettii.

Kuntalaisaloitteen museosta tehnyt rautjärveläinen esittää museolle useita sijoitusvaihtoehtoja. Kunnanjohtaja näkisi museon mieluiten Konkalammen hiihtokeskuksen yhteydessä.

- Itse ajattelen, että Konkalammen rakentamisen yhteydessä museoteeman voisi ottaa esiin, koska siellä Marja-Liisa teki suuren osan harjoittelustaan.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala