Kotikunta tukee formulakuljettaja Valtteri Bottasta

Valtteri Bottas siirtyy ensi kaudella Willams-tallin kolmoskuljettajaksi ja ajaa formuloiden osakilpailujen kisaviikonloppujen ensimmäisistä vapaista harjoituksista valtaosan. Bottas vierailee säännöllisesti syntymäkotikunnassaan Nastolassa. Kotikunnan ja paikallisten yritysten tuki ja sponsorointi ovat tärkeitä kuljettajalle.

urheilu
Valtteri Bottas (oikealla) kävi vierailulla Nastolan Männistön koululla. Liikunta- ja nuorisopäällikkö Jari Unelius haastatteli.YLE/ Juha-Petri Koponen

Nastolan kunta muisti Valtteri Bottasta vuoden lopuksi 3 000 euron stipendillä symbolina GP-kolmosten voitosta.

Kunta on Bottaksen pitkäaikaisimpia sponsoreita. Myös yritystuki tulee läheltä.

- Vielä eivät ole ulkomaiset sponsorit kolkutelleet ovella. Kaikki tukijat ovat Nastolasta, Lahdesta ja lähiseudulta. Valtaosa on kulkenut mukana carting-ajoista lähtien, Bottas kertoo.

Vastalahjana tuesta kuljettaja on muun muassa kiertänyt kouluja kertomassa urastaan.

Rattiin sattumalta

Formulakuljettajan rakkaus lajiin syttyi alun perin ihan sattumalta.

- Olin viisivuotias, kun kävimme isän kanssa ostosmatkalla Lahdessa ja ajoimme Pippon radan ohi. Päätimme käydä radalla kurkistamassa ja sytyin heti. Kuusivuotiaana pääsin rattiin ja ajoin ensimmäiset kisani.

Nuorille formulakuljettaja haluaa välittää viestiä siitä, että unelmiinsa kannattaa uskoa.

- Olen varmasti hyvä esimerkki siitä, että pienestäkin kunnasta voi ponnistaa ihan mihin vain. Kyllä minä koen, että elän nyt todeksi unelmaani.

Lähteet: YLE Lahti / Tuija Veirto