Mikkelin asuntomessuille etsitään paikkaa veden ääreltä

- Mikkelin kaupunki on hakemassa vuoden 2017 asuntomessuja yksituumaisesti, luottamushenkilöt ovat asian takana, kertoo Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander.

asuntomessut
Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander
Kimmo MikanderYLE / Etelä-Savo

- Mikkelin asuntomessualueen paikka ei ole vielä selvillä, mutta veden äärellä sen pitää olla, ollaanhan Järvi-Suomessa. Vaihtoehtoja messualueeksi on vielä monia ja neuvotteluja käydään maanomistajien kanssa hyvässä hengessä.

Kimmo Mikander kertoo myös, että messualue voi olla myös hyvin tiivis, kuten oli Kokkolassakin. Siellä alueen koko oli noin viisi hehtaaria. Mikkelin kaupungin omilta mailtakin sellainen alue löytyy, jos on tarvis. Suomen Asuntomessut eivät määrää mihin messualueen pitää tulla, yhdessä päätetään.

Mitä messujen järjestäminen merkitsee taloudellisesti

-Taloudellisia asioita mietittäessä täytyy muistaa, että vaikka kyseessä on kertaluonteinen ja lyhytaikainen satsaus, ylimääräisiä kuluja kaupunkilaisille ei tule muusta kuin messuorganisaation pystyttämisestä. Investointirahoja joudutaan kuitenkin miettimään tarkasti, ehkäpä jopa lisäämään. Mm. kunnallistekniikka jouduttaisiin kuitenkin jossain vaiheessa asuntoalueelle rakentamaan, ynnäilee Mikander.

- Asuntomessut ovat Suomen suurimpia yleisötapahtumia ja ne muistetaan pitkään. Niistä koituu paljon hyötyä koko Mikkelin alueelle, kaikki hyötyvät.

Mikkeli ei ole vielä hakenut vuoden 2017 asuntomessuja, keskustelua on kyllä jo käyty ja niitä jatketaan ensi vuoden alussa. Asuntomessuja haetaan yleensä neljä vuotta ennen tapahtumaa.