1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laktoositon maito

Laktoositon maitojuoma säilyy tavallista kollegaansa pidempään

Laktoositon maitojuoma säilyy avattunakin huomattavan paljon kauemmin kuin tavallinen maito. Ero säilyvyydessä perustuu maidon lämpökäsittelyyn. Tavallinen maito pastoroidaan noin 70 asteessa, laktoositon maitojuoma taas yli 100 asteessa.

Kuva: BananaStock Ltd.

- Laktoositon maitojuoma on korkeapastoroitu tuote eli lämpökäsittely on hieman voimakkaampi kuin normaaleissa pastoroiduissa maidoissa, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Oksman.

Maitojuoma säilyy suljettuna 18 vuorokautta pakkauspäivästä, kun tavallisen maidon säilyvyys avaamattomana on noin viikko.

- Avattuna maitojuoman säilyvyys on vähintään 3-4 vuorokautta, mutta hyvissä olosuhteissa viileässä jääkapissa se voi säilyä käyttökelpoisena kolmekin viikkoa.