Nybergin kännykästä kumma kohu

Toimittaja Arto Nybergin ohjelmassaan Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopilta saamasta kännykästä on noussut outo ja turha kohu. Ilta-Sanomien otsikon mukaan " Ylen pomo reagoi Nybergin Elop-lahjaan: "Palautettava"". Kyse ei kuitenkaan ole erityisestä pomojen reagoinnista, vaan Ylen voimassa olevasta ohjeistuksesta.

Stephen Elop
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop Arto Nybergin vieraana.

Ylen sisäisessä ohjeistuksessa, arvokirjassa, käsitellään muun muassa toimittajien saamia lahjoja tai tarjouksia niistä. Kyseisessä kohdassa todetaan, että Ylessä ei haluta kiitollisuudenvelkaan ilmaisten tuotteiden tai palveluiden vuoksi.

"Emme vastaanota ilmaisia tai alennushintaisia tuotteita ja palveluja, jotka asettavat meidät saajana kiitollisuudenvelkaan, vaarantavat riippumattomuuttamme, uskottavuuttamme tai luottamusta toimitukseen tai sen yksittäiseen jäseneen. Emme myöskään vastaanota sellaisia tuotteita, jotka on tarkoitettu käytettäväksi ohjelmassa mainostarkoituksessa.", arvokirjassa sanotaan .

Ylen nykyistä arvokirjaa on rakennettu vuodesta 2009 alkaen avoimissa tilaisuuksissa, ja henkilöstöllä on ollut merkittävä osa sen luomisessa.

Arto Nyberg -ohjelmassa vieraana ollut Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop antoi Nybergille Nokian uuden Lumia 800 -puhelimen, koska Nybergillä oli vanhempi Nokian puhelin.

Lähteet: YLE Keski-Suomi