Elonkerjuun uusi aika

Lauri Tähkän lähdettyä omille teilleen, päättivät Elonkerjuu-orkesterin jäsenet pienen tuumaustauon jälkeen jatkaa musisointia. Nyt yhtyeelle haetaan uutta laulajaa.

Kuva vuoden 2010 Provinssirockista, jossa keulassa oli vielä Lauri Tähkä. Nyt Elonkerjuu hakee uutta laulajaa. Kuva: YLE / Mari Latva-Karjanmaa

Yhtyeen kitaristi Simo Rallin mukaan nyt etsitään bändiin viidettä jäsentä. Haussa on henkilö, joka haluaa laittaa itsensä peliin ja antaa sielunsa ja sydämensä Elonkerjuulle.

- Me ei haeta pelkkää laulajaa, vaan henkilöllä pitäisi olla omia biisejä ja näkemystä. Hän toisi sillä tavalla jotakin lisää tähän Elonkerjuun touhuun. Ja kyllä häntä kova työnteko odottaa. Me ollaan aina uskottu siihen, että asiat tehdään hyvin ja sydämellä, lataa Ralli.

Eli kovin helppoa pestiä ei tulevalle laulajalle ole tiedossa. Lisänä on vielä yhtyeen ympärillä viime vuosina ja kuukausina ollut kova mediamyllerrys. Laulajan sukupuolella ei ole väliä, vaan merkittävämpää on, että hän on eteläpohjalaishenkinen.

- Etelä-Pohjanmaan pitää olla syrämmes ja pitää osata murretta!, naurahtaa Ralli.

Uusia ja vanhoja biisejä

Kunhan yhtyeen uusin jäsen on saatu valittua ryhdytään pohtimaan tulevaa levyä, sillä levytysopimus Elonkerjuulla jo on.

- Lennin (Paarma) kanssa ollaan tehty uusia biisejä. Tuottajaporras sitten päättää mitkä otetaan levylle. Ne biisit on sellaisia sydänkäpysiä, että sitä on liian lähellä niitä ja on parempi, että joku ulkopuolinen päättää mitkä biisit pääsevät levylle, kertoo Ralli.

Keikoille orkesteri lähtee Rallin mukaan aikaisintaan ensi syksynä.

Musiikkia Teuvan maisemista

Uusia biisejä on kuluneen tauon aikana kertynyt plakkariin jo jonkin verran. Aiheet Simo Ralli ammentaa, mistäpä muualtakaan, kuin kotiseutunsa maisemista.

- Kun tässä istuu keinutuolissa ja katselee lakeutta, niin se maisema mistä meikäläinen ammentaa, on tässä. Mutta eiväthän kaikki biisit voi kertoa pelkästä pellosta ja lakeudesta! Se mistä henkilökohtaisesti ammentaa on se, että näkee kauas eikä pistä mielensä eteen mitään risukkoa. Se on se ajatus, mikä meikäläistä yrittää kannatella, pohtii Ralli.