Puijon mäen profiilia päivitetään

Puijon mäkihyppymäen mäkihyppytornia ja alastulorinnnettä on tarkoitus korjata lähiaikoina. Jo kerran menetetyksi luultuja maailmancupin kisoja Kuopiossa odotetaan vuodelle 2013, jonne ne on merkittu myös kansainvälisen hiihtoliiton kalenteriin. Kaupungin mukaantuloa tapahtumaan kuitenkin odotetaan vielä.

urheilu
Puijon hiihtoseuran puheenjohtaja Raimo Tamminen katsoo Puijon mäkeen, jota päivitetään mahdollisia tulevia kisoja varten.YLE / Mika Aro

Puijon Hiihtoseuran puheenjohtaja Raimo Tamminen katsoo apein mielin lumettomaan Puijon suurmäkeen. Poikien pitäisi päästä hyppäämään, mutta kukaan ei tiedä milloin se onnistuu. Vuosi sitten hyppäämään päästiin jo marraskuun puolivälissä, ja tähän mennessä oli pidetty jo kaksi kilpailuakin.

Rakenteellisesti Puijon suurmäki on hypättävässä kunnossa, vaikka pieniä puheita sen profiilista on ollutkin. Vuonna 1997 rakennetun mäen soveltuvuutta kansainvälisiin kisoihin on epäilty, mutta ainakaan kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei vielä ole vaatinut mäkeen muutoksia.

- Maailmalla on paljon muitakin eteenpäin lennettäviä, niin sanotun vanhan profiilin mäkiä. Tänä päivänä Keski-Euroopassa rakennetaan mäkiä, joissa on jyrkempi alastuloalueen loppuosa, Tamminen tietää.

Maailmancup-toiveet korkealla

Puijon mäkeen on tarkoitus tehdä pieniä viilauksia. Hyppyripöytää lyhennetään ja alastuloalueen notkon kaarretta on tarkoitus nostaa lumetuksella sadasta metristä alaspäin. Näin pudotus saadaan hieman pienemmäksi.

- Tällä turvataan pitkien hyppyjen mahdollisuus Puijon suurmäessä myös tulevaisuudessa, Tamminen perustelee.

Toive saada maailmancupin osakilpailu muutaman vuoden tauon jälkeen Kuopioon on korkealla. Kansainvälisen hiihtoliiton taholta kisat on merkittu kalenteriin vuodelle 2013 ja asian tiimoilta on pidetty jo muutamia kokouksiakin.

Tammisen mukaan kisojen menestyksellinen järjestäminen Kuopiossa vaatii kuitenkin organisaation pohjan leventämistä, kaupungin suurempaa mukaantuloa ja markkinointia.

- Puijon Hiihtoseuran hartiat ovat yksin liian kapeat. Vaatimusten kasvaessa myös kisa-alueen olosuhteita pitäisi hieman parannella ja rakennella.

Vielä toistaiseksi mäessä on ollut hiljaista. Mutta jahka sääherrat muuttuvat suosiollisiksi, mäki saadaan hypättävään kuntoon kolmessa vuorokaudessa.

Lähteet: YLE Savo