1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiedekunnat

Yliopisto vähentää liki 50 työntekijää

Itä-Suomen yliopisto vähentää lähes 50 ihmisen työpanoksen. Päättyneissä yt-neuvotteluissa suurin menettäjä on luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, jossa hallinnon ja tukipalveluiden toimintojen uudelleenjärjestely vie 20 henkilötyövuotta.

tiedekunnat
Itä-Suomen yliopiston liput liehuvat.
Heikki Haapalainen / Yle

Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa kaavaillut toimenpiteet kohdistuvat seuraaviin yksiköihin: hallintopalvelukeskus, metsätiede, biologia, SIB-Labs ja sovelletun fysiikan laitos, tietojenkäsittelytiede ja ATK-henkilöstö.

Terveystieteiden tiedekunnassa vähennystarve on noin 12 henkilötyövuotta. Kohteena on hallinto- ja toimistohenkilöstö biolääketieteen sekä kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksiköissä. Lisäksi mukana on opetuksen ja tutkimuksen tukihenkilöstö A.I. Virtanen -instituutissa, farmasian laitoksella, lääketieteen laitoksen biolääketieteen yksikössä sekä kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikössä.

Yhteiskunta- ja kauppatieteiden osalta uhattuna on neljä henkilötyövuotta kansantaloustieteessä ja paikallistalouksien kehittämisen koulutusohjelmassa.

Lisäksi yliopisto harkitsee kampustensa puutarhojen lakkauttamista Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa, mikä tarkoittaisi 11 työntekijän vähentämistä.

Päällekkäisiä toimintoja syntyi Joensuun ja Kuopion yliopistojen yhdistyessä Itä-Suomen yliopistoksi vuonna 2010.

Työnantajan mukaan tavoitteena on siirtää voimavaroja mahdollisuuksien mukaan opetukseen ja tutkimukseen. Lisäksi tarkoituksena varautua tulevaisuudessa kiristyvään taloudelliseen tilanteeseen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi