Suklaa on arjen ylellisyyttä

Suklaan - erityisesti tumman suklaan - suosio on viime vuosina kasvanut entisestään. Myös iäkkäämmät miehet ovat löytäneet terveysvaikutteisen tumman suklaan. Viimeisimpiä trendejä ovat hemmottelusuklaat.

Aamu-tv

Suomalaiset syövät suklaata keskimäärin seitsemän kiloa vuodessa ja suuren osan juuri joulun aikaan.

- Jos meidän kaikki joulurekkamme laitetaan yhteen, siitä syntyy 14 kilometrin jono. Eli yhteensä yli 500 rekkaa toimittaa suklaata suomalaisiin koteihin, kertoo brändi- ja kategoriapäällikkö Reetta Monto Fazerilta.

Monton mukaan suklaan ja erityisesti tumman suklaan suosio on kasvanut viime vuosina. Tumman suklaan arvellaan ennaltaehkäisevän sydän- ja verisuonisairauksia. Pari palaa tummaa suklaata päivässä voi laajentaa verisuonia, vähentää sydäninfarktin vaaraa ja alentaa myös veren kolesterolia kerrotaan suklaayhdistyksen nettisivuilla.

- Suklaalla on uusia käyttäjiä, esimerkiksi iäkkäämmät miehet ovat löytäneet tumman suklaan ja saattavat syödä sitä päivittäin terveysvaikutusten vuoksi, Monto kertoo.

Suklaassa arvostetaan aitoja makuja

Suklaatehtailija Peter Westerlund kertoo, että suklaaseen halutaan nykyään puhtaita makuja.

- Kun konvehdissa on vadelmaa, niin halutaan, että se on vadelma eikä mikään teollinen maku.

Suklaa on nykyisin yhä enemmän myös arjen ylellisyystuote.

- Hemmottelusuklaat ovat uutta. Pysähdytään arjen kiireen keskelle ja nautitaan pieni pala herkullista suklaata, Monto kertoo.

Suklaatehtailija neuvoo aloittamaan suklaan nautiskelun tummasta suklaasta ja siirtymään vasta sitten vaaleampaan suklaaseen.

- Jos aloitat vaaleasta ja menet tummaan suklaaseen, niin tumma voi tuntua kitkerältä, Westerlund sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset