Pressaleaks

Vaalien vahtikoira on ehkä saanut haltuunsa presidenttiehdokkaiden ikivanhat, fiktiiviset FB-päivitykset. Päätimme julkaista salaiset kohupäivitykset Assangen ja vapaan tiedonvälityksen hengessä, Facebookin Timelinen maailmanlaajuisen julkistuksen alla.

vaalit
Sanna Ukkola toteaa: "Uhkasin verikostolla. Pitääkö tuoda maitoa?"
YLE Uutisgrafiikka

Paavo Lipponen ... Lauma kaunatoimittajia yritti käydä kimppuuni koulun pihalla. Örisin niille. Uhkasin verikostolla. Käskin mönkiä takaisin pimeyden ytimeen. Säikähtivät, jästipäät. Päiville tiedoksi: Olen kohta kotona. Pitääkö tuoda maitoa?

Pekka Haavisto ... biletti baanalla Anssi Kelan kanssa. Teukka jäi kotiin kaitsemaan Antoniota. Sanoin pojille, etteivät sitten lähde kahdestaan ryyppäämään. Tulokset on nähty.

Sauli Niinistö ... jalkautui kansan pariin Storyvilleen. Bailattiin Häksyn kanssa rahvaan keskellä ihan demareina. Työmiehen rukkaset unohtuivat narikkaan, mutta panen lakeijat hakemaan. Illalla mittailtiin Jennin kanssa, sopiiko olohuoneen sohvaryhmä Mäntyniemeen. Hyvin sopii, jep jep.

Timo Soini ... Mitä lähemmäksi tulee vuoren huippu, sitä liukkaammaksi käyvät kengät. Tuska on suuri. Lapa on jäässä. Lippalakki melonin päässä. HS:n gallup uhkaa, että kansa äänestää minut toiselle kierrokselle. Pakko kutsua apuun HHH-klaani (Hakkarainen, Hirvisaari, Halla-aho) pahinta kannatusta hillitsemään.

Paavo Väyrynen ... luki tänään Päätalon koko Iijoki-sarjan läpi kahvitauolla. Tehtaili pari omaelämäkertaa Jalasmökki-sarjaan. Voitti Vuokon mediapelissä. Muutti euron markoiksi ja päätyi Guinnessin ennätysten kirjaan maailman rumimmilla vaalikamppiskupeilla. Tähän ei Sale pysty!

Todellisuudessa presidenttiehdokkaiden FB-päivitykset ovat vähän maltillisempia - ja sanotaanko suoraan - tylsempiä. Vai mitä sanotte esimeriksi Sauli Niinistön taannoisesta päivityksestä:

"MTV:n tentti oli onnistunut niin kuin nyt vaalitentti voi onnistua. Siellä istuessa miettii, että jaksavatkohan ihmiset katsoa. Johtuu varmaan osin siitäkin, että nämä kaikki asiat on jo monissa tenteissä käsitelty, joskaan ei tv:ssä. Kiitos jos jaksoitte!"

Lähteet: Sanna Ukkola Kirjoittaja on A-studion politiikan toimittaja