Kotimainen jouluolut maistuu aattona

Suomalainen jouluolut pärjää hyvin tuontioluille. Suomen olutseuran mukaan pienpanimot ovat kokeilleet rohkeasti ja ennakkoluulottomasti uusia olutreseptejä ja onnistuneet kokeiluissaan.

olut
Alkon jouluolutvalikoimaa
Yle

Suomen olutseuran puheenjohtaja Anne Käki pitää hyvänä sitä, että suomalaiset pienpanimot eivät enää pitäydy perustuotteissa vaan kokeilevat uutta.

Käen mukaan pienpanimoissa ei ole alueellisesti suuria eroja.

- Suomessa osaaminen on erittäin korkeaa ja raaka-aineet hyviä, hän kehaisee.

Anne Käki nostaa yhdeksi olutharrastajien arvostamaksi alueeksi Lahden seudun, jossa pienpanimoyrittäjyydellä on pitkät perinteet. Kaupunkiin on myös tullut uusia oluen panijoita.

- Lahti on tunnettu ja arvostettu paikka olutharrastajien keskuudessa.

Vaaleaa kalalle, tummaa kinkulle

Suomen olutseuran puheenjohtaja Anne Käen joulupöydässä komeilevat aattona pääasiassa kotimaiset jouluoluet.

- Suomi-olut pärjää hyvin tuontijouluolueiden rinnalla. Kalan ja kinkun kyytipojaksi löytyy erinomaisia kotimaisia tuotteita. Laadusta ei ole valittamista. Ja on ihanaa, että myös luomuun on paneuduttu.

Esimerkiksi Käen joulunviettoon olut kuuluu oleellisesti.

- Yritän räätälöidä, ettei tarvitse ottaa kymmeniä eri oluita yhdelle illalle. Tasapuolisuuden vuoksi valitsen juomaa sekä isoilta että pieniltä panimoilta.

Jos joulupöytään haluaa ruokajuomaksi olutta, Anne Käki suosittelee valitsemaan vaaleaa olutta kalan kanssa ja tummaa kinkun kyytipojaksi.

Lähteet: YLE Lahti