Facebook suostuu uudistamaan yksityisyyden suojaa

Yhteisöpalvelu Facebook aikoo parantaa käyttäjiensä yksityistietojen suojausta. Irlannin tietosuojavaltuutetun teettämän selvityksen mukaan Facebookin yksityisyyden suojaamisen käytännöt ovat liian monimutkaiset eikä yhtiön toiminta ole tarpeeksi läpinäkyvää.

Kuva: YLE Uutisgrafiikka

Kolmen kuukauden mittainen tietosuojavaltuutetun tarkastus tuotti raportin, jossa arvioitiin Facebookin toimintaa EU:n ja Irlannin yksityisyyttä suojaavien lakien valossa. Raportin mukaan Facebook ei riko lakeja, mutta yhtiöllä voisi olla tiukempia käytäntöjä yksityisyyden suojaamiseksi.

Vastauksena raporttiin Facebook on ilmoittanut suostuvansa muuttamaan palveluitaan raportissa suositeltuun suuntaan.

Facebook ja Irlannin viranomaiset ovat saaneet paljon valituksia toimimattomasta yksityisyyden suojauksesta. Facebook aikoo nyt muun muassa tiedottaa käyttäjille paremmin ja tehdä yksityisyysasetuksien muuttamisesta entistä selkeämpää. Käyttäjille aiotaan myös kertoa, mitä tietoja palvelulla käyttäjästä on.

Uudistukset puolen vuoden aikana

Facebookin Irlannissa sijaitseva toimisto vastaa yhtiön toiminnasta Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolella. Muutokset yhteisöpalvelussa koskisivat Pohjois-Amerikan ulkopuolella olevia käyttäjiä.

Facebook aikoo toteuttaa uudistukset seuraavan puolen vuoden aikana.