1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siuntio

Siuntio jatkaa Lohja-liitoksen valmistelua

Siuntio jatkaa kuntaliitosvalmistelua Lohjan kanssa. Siuntion kunnanvaltuuston ylimääräinen kokous ei tuonut muutosta asiaan keskiviikkona. Yhdeksän kunnanvaltuutettua vaati kokouksen järjestämistä vedoten aikaisemmassa käsittelyssä tapahtuneisiin virheisiin.

Siuntio
Siuntion kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja, valtuuston puheenjohtaja sekä hallintopäällikkö keskiviikkoillan kokouksessa.YLE

Siuntion kuntaliitospäätöksestä on tehty kolme kunnallisvalitusta Helsingin hallinto-oikeuteen. Erikoisen asiasta tekee se, että kaikki valitukset ovat Siuntion kunnanvaltuutettujen tekemiä.

Yhdeksän kunnanvaltuutettua vaati lisäksi Siuntion kunnanvaltuuston koolle uusintakokoukseen puimaan Lohja-liitosta. Valtuusto päätyi liitoksen kannalle äänin 14-13 reilu kuukausi sitten. Uusintakokouksessa kuntaliitoksen valmistelua päätettiin jatkaa samoin äänestyslukemin.

Alkuperäisen kokouksen lukemat ratkaisi kokouksesta pois ollut Yrjö Kokkonen (vihr.), jonka varamies äänesti liitoksen puolesta toisin kuin Kokkonen olisi äänestänyt. Uusintakokouksessa Kirsi Pesonen (kok.) äänesti yllättäen liitosvalmistelun jatkamisen puolesta, vaikka hän on alunperin ollut liitosta vastaan.

Siuntion kunnanvaltuusto päätti keskiviikkoiltana kunnanhallituksen ehdotuksen mukaisesti, että liitosvalmistelua jatketaan. Asiaa käsitellään kuitenkin vielä kertaalleen Siuntion kunnanvaltuustossa, jos hallinto-oikeus toteaa aikaisemmin tehdyn liitospäätöksen virheelliseksi. Hallinto-oikeuden ratkaisu on odotettavissa kevään aikana.

Siuntion on tarkoitus liittyä Lohjaan vuoden 2013 alussa. Myös Karjalohja ja Nummi-Pusula ovat mukana samassa liitoksessa jo aikaisemmin tehtyjen päätöksien mukaisesti.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi